Klassieke Acupunctuur

Alle behandelingen die Acupunctuur Gwen biedt binnen de klassieke acupunctuur.

Deze pagina is nog beschikbaar, maar mijn praktijk in Loenen aan de Vecht is gesloten. 

Wel kun je mij nog vinden bij Praktijk Zi Yuan Ting >

 

Acupunctuur

Acupunctuur beïnvloedt de natuurlijke vitale energie van het lichaam, Qi genoemd. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd om weer in balans te komen. Door het plaatsen van dunne, steriele, wegwerp naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam worden de energiestromen in uw lichaam gebalanceerd en het lichaam krijgt de kans zichzelf te herstellen. De naalden blijven ongeveer twintig a dertig minuten zitten. Acupunctuur Gwen biedt onder andere: Moxa, Cupping & Ooracupunctuur.

Moxa

Moxa wordt vervaardigd van gedroogde samengeperste blaadjes van Chinees Bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bij een consult met moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd en gestimuleerd. Op deze manier wordt energie toegevoegd op de betreffende acupunctuurpunten. Meestal ervaart men dit als een zeer prettige behandelmethode. Het al dan niet toepassen van moxa is afhankelijk van uw klachten.

Cupping

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen en uitermate geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid. Bij cupping wordt ook met warmte gewerkt. Op bepaalde punten op uw lichaam worden verwarmde glazen bollen (cups) aangebracht, waardoor de doorbloeding sterk gestimuleerd wordt.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een vorm van micro-acupunctuur en gaat uit van het gegeven, dat het lichaam bij stoornissen informatie doorgeeft aan andere lichaamszones, in dit geval de oren. Soms worden er kleine naaldjes in het oor geplaatst om lichaamsacupunctuur te versterken. Er kan ook gekozen worden om alleen ooracupunctuur toe te passen. Vooral verslavingsproblemen zoals rook- en eetverslavingen worden effectief behandeld met ooracupunctuur.