Praktijk voor Acupunctuur & Klassieke Chinese Geneeswijze

In mijn praktijk beoefenen wij onder andere acupunctuur, een eeuwenoude behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

TCG is een verzamelnaam voor diverse geneesmethoden uit China. Lichaam en geest worden binnen TCG als één geheel gezien. De vitale energie in ons lichaam circuleert via een uitgebreid stelsel van kanalen (meridianen) in 24 uur door het hele lichaam. De meridianen vormen in het lichaam een complex netwerk en zorgen er voor dat de energie naar elk deel van het lichaam stroomt.

In een gezonde situatie, zijn alle vormen van energie in de mens en zijn omgeving in evenwicht. Deze balans kan verstoord raken door allerlei invloeden.

 

Of het lichaam zelf in staat is dit evenwicht te herstellen, is afhankelijk van factoren als voeding, levensstijl, erfelijkheid en omgeving. In die gevallen waarin een lichaam hiertoe niet in staat is, biedt TCG uitkomst.

Er zijn verschillende manieren om het evenwicht te herstellen. Een belangrijke behandelmethode is acupunctuur, eventueel gecombineerd met andere behandelmethoden, zoals: massage, moxa (warmte), cupping, etc.

In mijn praktijk werken we vanuit deze visie samen aan het herstellen van uw balans. Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

 

Ik ben Gwen

Acupunctuur Gwen in Loenen aan de Vecht

WIE Gwendolyn (Gwen) Soesman

STUDEERDE Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai & Academie voor Chinese Geneeswijze Bo Yi.

INTERESSES Oosterse cultuur, Chinese geneeswijzen, Acupunctuur & Chinese kruiden

STAGES Bij diverse praktijken voor TCG in Nederland en bij het Traditional Chinese Medicine ziekenhuis ‘Second People’s Hospital’ van Qing Dao in China.

SINDS 2016 Begonnen met een eigen praktijk en volgt nog steeds diverse bij- en nascholingen om haar praktische en theoretische vaardigheden bij te houden en verder te ontwikkelen.

LID van de Nederlandse vereniging voor Acupunctuur. Dit is de beroepsvereniging voor therapeuten met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG.

Aanbevelingen

Mijn dochter Lieke van 14 jaar is door Gwen in drie sessies behandeld voor rugpijn en loopt al weer een paar weken pijn-vrij rond. Eerdere bezoeken aan de huisarts en fysiotherapeut hadden niets opgeleverd. Bij Gwen was al na het eerste bezoek een duidelijke vermindering van de pijn voelbaar. Bovendien alle lof over de wijze waarop Gwen Lieke op haar gemak heeft gesteld met haar uitleg over het prikken bij pijnbestrijding. Hierdoor is de acupunctuur voor Lieke in één klap een normale en toegankelijke geneeswijze geworden.

Carola Marseille

De behandelingen van Gwen zijn erg rustgevend. Ze zet eerst een paar naalden ter ontspanning waardoor je de andere naalden bijna niet meer voelt. Na afloop van een behandeling voel je je echt helemaal zen. Al na twee behandelingen voelde ik mijn energie peil omhoog gaan. Precies wat ik nodig had.
Ellen Nijboer

Om te beginnen wat een prettige ontvangst! Fijne ruimte en vervolgens een professionele en duidelijke aanpak. Met goed resultaat!
Loes Bisschop

Naarmate ik meer behandelingen met acupunctuur heb gehad, merk ik dat mijn klachten afnemen. Minder pijn, soepeler, energieker… Ik voel me een stuk lekkerder! Gwen haar werkwijze is professioneel, hygiënisch en vakkundig. Ik ben blij met haar.
Daniëlle Verwoerd

De rimpels in mijn voorhoofd waren zeer aanwezig en door de frons rimpels tussen mijn wenkbrauwen leek het alsof ik niet blij was. Daar wilde ik wel iets aan doen, maar dan op een natuurlijke manier. Cosmetische acupunctuur was de oplossing. Na ongeveer 7 behandelingen ging ik al echt verschil zien. De rimpels zijn veel minder diep geworden en voelen lekker zacht aan. Gwen is een sympathieke en energieke vrouw die op een prettige manier erg professioneel te werk gaat. Ze zet de naaldjes snel en op een enkele uitzondering na voel je er weinig van. Een echte aanrader, en een zichtbaar resultaat!
Manon Ernst