Cosmetische Acupunctuur

Alle informatie over cosmetische acupunctuur

Deze pagina is nog beschikbaar, maar mijn praktijk in Loenen aan de Vecht is gesloten. 

Wel kun je mij nog vinden bij Praktijk Zi Yuan Ting >

 

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke, effectieve, veilige en gezonde methode om de algehele conditie van de huid te verbeteren. In Nederland is cosmetische acupunctuur nog relatief onbekend, maar in de VS wordt het al op grote schaal toegepast. Cosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die zich richt op het tegengaan van verouderingsverschijnselen in het gezicht. Hele kleine dunne naaldjes worden aangebracht op de schedel, gelaat en de kin/hals.

Wat doet cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur verbetert de doorbloeding, zorgt voor extra collageen aanmaak, verbetert de hormoonbalans, draagt zorg voor een betere circulatie, een betere vochtregulatie en verstevigt de porie. Cosmetische acupunctuur vermindert wallen, donkere verkleuring rondom ogen, damp en vochtophoping in het gezicht, rimpels en lijntjes, tekenen van stress en veroudering van de huid.
Het belangrijkste voordeel van cosmetische acupunctuur is dat er geen chemische substantie in de huid wordt gespoten. Bij het ouder worden vermindert de collageen productie in de huidcellen. Dit is één van de belangrijkste oorzaken bij het ontstaan van rimpels en het slapper worden van de huid. In de huid worden hele kleine acupunctuur naaldjes geplaatst, die de doorbloeding bevorderen en de cellen worden gestimuleerd tot collageen productie.

Voor wie is het geschikt

Cosmetische acupunctuur is in principe geschikt voor iedereen die er jonger en stralender uit wil zien.

Gezichtsmassage

Na het verwijderen van de naaldjes wordt door middel van rol- en lifttechnieken op acupunctuurpunten de diepere huidlaag gemasseerd. Hierdoor wordt de energieverdeling in het gezicht in balans gebracht. De afvoer van afvalstoffen neemt op deze wijze toe en de doorbloeding wordt extra gestimuleerd. Deze gezichtsmassage werkt helend en revitaliserend.

Aantal consulten

Voor cosmetische acupunctuur is een serie van ongeveer 10 tot 12 consulten noodzakelijk om het gewenste effect te bereiken. De effecten van cosmetische acupunctuur zijn subtiel en gracieus; het gezicht blijft meer in evenwicht met de leeftijd. Na het eerste consult is een ontspannen gezicht en een roze teint al zichtbaar. Gemiddeld na 7 consulten zijn de eerste effecten vaak opvallend. Een herhaal consult na 6 weken wordt aangeraden.